Danny De Roover

Danny De Roover
Danny De Roover Boeken Prijzen en Formules
Nu Boeken
Op aanvraag

Prijzen exclusief geluid en techniek!

Danny De Roover zag het levenslicht op 11 december 1964. Hij groeide op in het café van zijn ouders en werd er constant geprikkeld door muziek van bekende en minder bekende zangers. Als kleine jongen leerde hij accordeon spelen, muziek zat hem degelijk in het bloed.

Een 20-tal jaar geleden zag hij de mogelijkheid niet om het zingen te combineren met zijn zelfstandige activiteit.In 1991 bracht hij zijn eerste single uit, geschreven door Jos Aerts, beter bekend als Salim Seghers, met als titel: “Liefde vraagt liefde” en op de B-kant: “Mooi, jong en lief”. Dit is de enige plaat die ooit op vinyl is uitgebracht.

Meestal bleven zijn optredens beperkt tot de zaak van zijn ouders, “Dancing Parasol”. Zijn repertoire gaat van eigen nummers en liedjes van Will Tura en andere bekende Vlaamse zangers tot Nederlandse meezingers. Tegenwoordig brengt hij ook Engelstalige songs.

Door het regelmatig optreden in Dancing Parasol kwam ook de zin om meer, maar ook buitenshuis op te treden. Ook het aantal fans groeide en tegenwoordig treedt deze artiest op over heel het land.

De laatste jaren was hij ook een van de gastzangers op “De Witte Feesten” in Torrevieja. Er is ook vraag om op te treden op andere plaatsen in Spanje.Ondertussen heeft Danny al 2 full Cd’s opgenomen. De film “Achter de Wolken” met Chris Lomme en Jo De Meyere werd ook voor een deel opgenomen in Dancing Parasol met gastoptreden van Danny met het liedje: “Sluit nu je ogen”.Ook in “The Show Must Go On” van VIER was Danny en Dancing Parasol te zien. Op Ment-TV is hij ook regelmatig te bekijken en ook te horen op verschillende nationale radiozenders. Zelfs in Nederland worden zijn platen regelmatig gedraaid op diverse radiostations.